Kavárny, trhy, restaurace. Kde je dobré jídlo, jsem i já. A teď i vy.

(pří)CHUŤ

27.02.2016 15:42
Dlouho jsem pátrala po ideálním dortu k prvním narozeninám dítěte. Připadalo mi, že jsou jen tři varianty - strašně krásně vypadající dorty potažený marcipánem, které ale většinou bývají jen z nudného piškotu (jinak by se rozpadly) nebo ještě hůř z balíku mouky a éček, nebo patlaniny z jablečné...
19.01.2016 00:39
Nakoupila jsem od několika běžně dostupných značek ovocné přesnídávky v plastových kelímcích. Jak se nám s Mimie osvědčily? Ona prozkoumala chuť, já etiketu. A byla jsem dost překvapená. Test ovocných přesnídávek Pro svůj další test jsem si vybrala dětské ovocné přesnídávky, vhodné pro děti od 4....
09.12.2015 07:29
Ještě si vaše děti nemohou dopřát domácí perníčky a vanilkové rohlíčky? Možná vás napadne naservírovat jim místo toho nějaké dobroučké dětské sušenky určené pro děti kolem půl roku věku. S Mimie jsme je otestovaly, abyste věděli, kterou přeslazenou příšernost radši nechat...
26.10.2015 08:01
Upečte si něco voňavého a sladkého z nejkrásnějších darů podzimní přírody. Ať už zvolíte jablka, hrušky, švestky nebo ořechy, zaručeně si zvednete náladu. A to nejen při pečení, protože je s mými oblíbenými recepty ďábelsky snadné a pohodové, ale i při pojídání, protože každý z těchto pěti kousků...
20.10.2015 13:03
  Bubeneč a Dejvice. Na rozhraní těchto prima čtvrtí bydlím už nějaký ten pátek a tak jsem v tamních restauracích a kavárnách pečená vařená. Proto jsem si troufla dát dohromady seznam dobrých podniků, které se na Praze 6 rozhodně vyplatí navštívit. Kde si dát burger s foie gras, lanýže nebo...
09.09.2015 14:30
Devět výrobců, od každého dva náhodně vybrané příkrmy. Který výrobce k masu přidává broskve, škroby a hroznovou šťávu? Kdo prodává jen ochucenou vodu? Kde vyrábí oblíbený německý prodejce? Proč je v boloňských špagetách rýže? Který výrobce solí a pepří? A po které šmakuládě čeká miminko nafouknuté...
23.08.2015 11:25
Možná si na první pohled pomyslíte: Tak s tím musí být práce... Ale ubezpečuji vás, že se to dá srovnat s přípravou běžné večeře. Pokud tím tedy nemyslíte krupicovou kaši či tlačenku s octem. Tohle je navíc jejich protipól. Zdravý, chuťově vyvážený, plný vitamínů. Srdce doktorky Cajthamlové by se...
10.08.2015 07:03
    V reklamách všechno vypadá šťavnatě a neuvěřitelně svěže. Ale jaká je realita v supermarketu, ve stáncích nebo u farmářů na trhu? Často trochu jiná. Jak tedy vybrat ovoce a zeleninu, abyste měli na talíři pořád tu nejlepší? A rozhodně to nemusí znamenat bio.  Právě o tom...
21.07.2015 11:06
V zimě stojím za plotnou ráda. Zahřeju se a mám dobrý důvod nevylézat do mrazu. Ale v létě chci radši jíst venku kornouty točené vanilkové a jezdit na bruslích. A tak vařím extra rychle. Jste na tom stejně, ale dochází vám inspirace? Tři mé oblíbené recepty vám ji možná dodají. Kuřecí na šalvěji...
15.06.2015 11:15
Není jich moc. Sušenek, křupek a krekrů, co smí mlsat děti do jednoho roku. Ty nejdostupnější jsem nakoupila a podrobila testování. Které mají složení dlouhé jako socialistická fronta na mandarinky a které k sobě slepí tričko a kalhoty? Přehlídka bio surovin Rýžové oplatky vyrobené z pufované rýže...
<< 1 | 2 | 3 >>